Hvilke krav stiller forandring til dig som leder?

De 5 simple men nødvendige trin gennem den svære forandring

Jeg har lige været sammen med en ledergruppe, der havde bedt mig om at komme og sammen med dem drøfte hvordan de bedst muligt kommer gennem en svær forandringsproces som de kan se påvirker deres medarbejdere voldsomt – og meget forskelligt.
Spørgsmålet der vel egentlig optog dem mest var: ”Hvad kan vi gøre for at få alle bedst muligt med?”
At lederne så også selv har en mildest talt uafklaret fremtid i virksomheden – de ved ikke hvordan de selv bliver placeret ind – understreger bare nødvendigheden af at tage processen seriøst. For at tage godt vare på fællesskabet. Og tage godt vare på sig selv.
Læs mere
 Categories : Leder hotline, Lederrådgivning Posted by Michael Danielsen  ,  Kommentarer lukket til Hvilke krav stiller forandring til dig som leder?
Frontmedarbejdere

Det gode fællesskab sikrer performance og trivsel!

Du kan ikke lykkes alene. Du skaber resultat med andre. I mødet med dem og det bånd du skaber til dem.
Og for at vedligeholde den relation skal du passe ekstra godt på dig selv og dine omgivelser for at kunne (blive ved med at) gøre det godt!
Der er mange indgange, til at arbejde med mennesker.
Mange af disse kender vi fra den offentlige sektor inden for sundhed og omsorg men også inden for fx fængsler og politiet. Ja alle jer der har daglige relationer med mennesker “I møder” hos jer.
Det gælder fx bus- og taxichauffører, togbetjente og P-vagter hvor det er indlysende fordi de dagligt møder mennesker og arbejder direkte med dem.
Men det

Læs mere
 Categories : Kurser, Lederrådgivning, Stress, Trivsel - forebyg Posted by Pauli  , , ,  No Comments
ledelse

Investerende ledelse er vejen frem – og så forebygger det stress!

Det er ganske vist – og nu får vi det igen bekræftet gennem god dansk forskning (se forskningsrapporten):
God ledelse er investerende ledelse.
Det stiller store krav til dig som leder. Først og fremmest skal du kunne finde tid til at prioritere dit ledelsesrum. Ifølge forskningsrapporten er distanceledelse et no-go. Og du er nødt til at tage et mere helheds-baseret syn på arbejdsmæssig mistrivsel. For tingene hænger sammen.
Det er en svær ligning at få til at gå op. Som leder har du et stort ansvar. Drift. Strategi. Målopnåelse. Trivsel. Der er konstant ting der skal tilpasses, justeres og prioriteres.
Opgaven er stor og spændende. Og en der aldrig bliver ’færdig’.
Men

Læs mere
 Categories : Lederrådgivning, Stress, Trivsel - forebyg Posted by Michael Danielsen  , ,  No Comments

Er løsningen til forebyggelse af stress fundet?

Det peger ny dansk forskning på…
En forskningsrapport publiceret i Nordic Journal of Positive Psychiatry peger på at løsningen til at forebygge arbejdsrelateret belastningsreaktion (i daglig tale ’stress’) er fundet.
Potentialet er enormt. For forebyggelse af mistrivsel og dermed sikre at der tages handling mens tid er. Og før belastningsreaktionen fører til generel handlingslammelse.
Rapporten peger på 2 betydende faktorer:
  1. Kontinuerlig trivsels-monitorering over en periode på mindst 6 måneder forud for de første tegn på en begyndende belastningsreaktion (stress).
  2. Et proaktivt beredskab bestående af erfarne erhvervspsykologer, der foretager en kort kontakt på op til et kvarters telefonisk samtale.
På baggrund
Læs mere
 Categories : Stress, Trivsel - forebyg, Trivselsmåling Posted by Michael Danielsen  Kommentarer lukket til Løsningen til stressforebyggelse
Som professionel vil du gerne hjælpe. Støtte den anden. Guide den anden. Bringe den anden væk fra eller ud af en svær livssituation.
Uanset om det er et menneske i en voldsom livskrise, et menneske i svær mistrivsel eller et psykisk sårbare menneske – måske endda et menneske med en psykiatrisk diagnose.
Det stiller krav til dig at kunne være en hjælper. Du skal turde kigge på dig selv. På hvad det er, du bringer med ind i praksisrummet. Også når du bliver mødt af uforudsigelige og nogle gange voldsomme reaktioner. Du skal turde gå ind i det svære.
For at kunne gøre det skal du have styr på det grundlæggende: Viden om og redskaber til.
Viden om er nødvendig for at vi som

Læs mere
 Categories : Jobcenter Posted by Michael Danielsen  , , ,  Kommentarer lukket til 3 gode råd til Jobcenteret

Vi skal have tillid tilbage i arbejdslivet!
Og genskabt et reelt ledelsesrum med kontaktfladen til medarbejdere som det vigtigste!
I en ny debatbog gøres op med psudoarbejde og bureaukratisering. I bogen beskyldes mange for ikke at skabe værdi på trods af travlhed og endnu flere for at bruge tiden på det forkerte.
Og de fleste af disse mennesker er dybest set selv godt klar over det, men som i ‘Kejserens Nye Klæder’ kan/tør/må de ikke sige det højt af frygt for at blive ekskluderet af fællesskabet.
Dette og slatne ledere og en handlingslammet fagbevægelse udlægges som grunden til at så mange oplever belastningsreaktioner (stress).
For nylig gentog arbejdsmiljøets danske Grand Old Man Tage Søndergård Kristensen, tidligere fra NFA, at

Læs mere
 Categories : Lederrådgivning, Trivsel - forebyg Posted by Michael Danielsen  Kommentarer lukket til Vi skal have tillid tilbage i arbejdslivet